Những món ăn "kinh dị" nhất thế giới

Những món ăn "kinh dị" nhất thế giới
Look away now if you are having your lunch: we compile a list of some of the strangest food specialities from around the world. Fried tarantulas – Cambodia An arachnophobe’s worst nightmare comes fried and crunchy in Cambodia. In Phnom Penh markets and in the town of Skuon, locals deep fry spiders for locals and adventurous tourists alike. Buy one of these crispy snacks from a wandering hawker and you may even get to play with a live tarantula before tucking into one of his hairy brothers. The abdomen is only for the truly brave and is said to taste like
Món nhện đen rán ở Campuchia. Trong các chợ ở thủ đô Phnom Penh và ở thị trấn Skuon, người dân rán những con nhện đen này bán cho khách địa phương hoặc khách du lịch
Casu marzu – Sardinia This is a Sardinian speciality that comes with a health warning. Most food that’s crawling with maggots finds its way into the bin but the decomposition of this
Món ăn có tên gọi Casu marzu có nguồn gốc từ Sardinia này được khuyến cáo về vấn đề vệ sinh. Người ta để ruồi đẻ trứng lên pho mát và sau đó nở thành những con giòi. Họ cho rằng như vậy sẽ thêm men cho miếng pho mát. Món ăn này bị cấm ở các nước châu Âu
Hakarl (fermented shark) – Iceland An Icelandic speciality, Hakarl is certainly an acquired taste. It is traditionally made by gutting a basking shark, placing it in a hole, covering the carcase with gravel and stones and then leaving it to ferment for up to three months. The shark is then cut into chunks which are hung for several months more. The smell is repugnant, though the taste is said to be reasonable.
Món ăn đến từ Iceland này có thên là Hakarl (cá mập lên men) Món ăn này làm bằng cách tạo một cái hố, rồi để thịt cá mập sấy vào trong, rồi đậy đất đá lên trong vòng 3 tháng. Sau đó thịt cá mập được lấy ra, cắt khúc và treo được trong vài tháng. Mùi vị của món ăn này khó chịu nhưng khi ăn lại được cho là khá ngon
Civet excrement coffee – Asia Considered a delicacy in parts of Asia, these coffee beans are roasted after passing through the digestive system of a civet. Farmers on coffee plantations allow the weasel-like creatures to eat their crop in order to collect their bean-filled droppings for a steamy and surprisingly chocolatey beverage. While it has yet to make the menu at Starbucks, the beans can be bought in shops in London, including Selfridges.
Cà phê phân Cầy hương - Đây là món ăn mà nhiều nơi ở châu Á ưa chuộng. Những hạt cà phê được nướng lên sau khi đi qua hệ tiêu hóa của một con cầy hương. Những nông dân trồng cà phê và cho phép loài vật này ăn để lượm lại hạt sau khi chúng đã tiêu hóa và thải ra để mang về xử lý.
Fugu – Japan Certainly not as repugnant as some of the other dishes on our menu, fugu – or puffer fish – has nevertheless become a notorious delicacy thanks to the fact that eating it can be fatal unless it is properly prepared. The fish’s liver, ovaries and skin contains large amounts of the poison tetrodotoxin and there is no known antidote.
Fugu – Món ăn Nhật Bản này được khuyến cáo là phải được làm đúng cách bởi vì nhiều bộ phận của con cá làm nên món ăn này như da, gan... chứa một lượng chất độc lớn
Live octopus – Japan and Korea Many Westerners would find the practice of eating squirming octopus legs particularly hard to digest. It can seem cruel to the bystander, especially when the octopuses wrap themselves around the diner’s chopsticks in an attempt not to be eaten. According to one diner’s report, the wriggly bits can taste like
Bạch tuộc sống: Nhật Bản, Hàn Quốc và nhiều nước phương Tây thấy ăn chân những con bạch tuộc thật khó tiêu. Tuy nhiên, việc ăn sống con vật này khi nó cuộn chặt trên đôi đũa của bạn thì quả là... tàn nhẫn.
Witchetty grub – Australia An Australian term for large, white moth larvae, witchetty grubs are a staple in the Aboriginal diet. They can be eaten alive or cooked and are an excellent source of protein. They are said to taste like almonds.
Ấu trùng Witchetty  - đây là từ mà người Australia dùng để chỉ những con sâu bướm lớn, màu trắng trong món ăn của người bản địa. Chúng có thể được ăn sống hoặc nấu chín và được coi là rất giàu protein.
Seagull wine – Arctic Circle Not something you’re likely to find down your local Brakespeares, seagull wine is an invention of Inuits in desperate need of a drink during those cold Arctic nights. Simply stuff a dead seagull (in bits, or whole) into a bottle of water and leave in the sun. Other grim alcoholic drinks include snake wine and vodka sweetened with insects such as bumblebee and locust – both found in Vietnam.
Rượu mòng biển - Đây là món ăn mà người ta để một con mòng biển chết vào một chai nước và phơi dưới nắng. Điều này cũng giống như việc người ta bỏ côn trùng hay rắn vào rượu để ngâm như ở Việt Nam
Cow urine – India Believed by many Hindus to possess therapeutic value, cow urine is sold in India alongside milk and yogurt. Earlier this year, one research centre in the holy city of Haridwar announced plans to launch a new cola to rival Pepsi and Coke – made entirely from this bovine by-product.
Nước tiểu của bò - Người Ấn Độ tin rằng nước tiểu của bò có giá trị chữa bệnh cho nên nó được bán cùng với mặt hàng khác như sữa, sữa chua.

 Phương Hà (Theo Telegraph)

Tin tiêu điểm

Đừng bỏ lỡ