Bản in

Trao đổi

Thứ Năm, 28/3/2019 22:12

Đáp án đề thi thử THPT quốc gia 2019 môn Tiếng Anh của Hà Nội

Đáp án đề thi thử THPT quốc gia 2019 môn Tiếng Anh của Hà Nội

GD&TĐ - Đề kiểm tra chất lượng môn Tiếng Anh của sở GD-ĐT Hà Nội dễ  hơn so với đề thi THPT quốc gia 2018. Đề thi phù hợp với học sinh đang trong giai đoạn ôn thi học kỳ và chuẩn bị cho kỳ thi THPT quốc gia 2019.

Các giáo viên tiếng Anh của Trung tâm Giáo dục Học mãi nhận xét: Tổng quan phạm vi kiến thức đề thi: Phổ rộng cả chương trình THPT, có xuất hiện cả các từ vựng và cấu trúc ngữ pháp ngoài chương trình học. Các chuyên đề ngữ pháp cơ bản nằm ở chương trình lớp 12: Câu điều kiện, giới từ, mệnh đề quan hệ.

Chủ đề từ vựng quen thuộc nằm rải rác từ lớp 10-11-12. Xuất hiện các cấu trúc ngữ pháp nâng cao, ngoài chương trình học: Cấu trúc nâng cao về mệnh đề nhượng bộ, cấu trúc đặc biệt với so/such, các collocation nằm ngoài chương trình học.

Tỷ lệ câu hỏi nhận biết, thông hiểu so với vận dụng, vận dụng cao là 60:40. Học sinh có thể dễ dàng đạt điểm trên trung bình. Đề thi sắp xếp không theo độ khó tăng dần mà đan xen các câu hỏi khó dễ trong từng dạng bài.

Đã có sự thay đổi về đơn vị kiến thức được kiểm tra trong từng dạng bài. Ví dụ bài trọng âm 2 câu đều  kiểm tra 3 âm tiết. Dạng bài phát âm thường là dạng bài gỡ điểm, nhưng đề thi lại xuất hiện 1 câu hỏi ở mức khó hơn.

Các câu hỏi khó tập trung vào từ vựng như: Tìm từ đồng nghĩa trái nghĩa, các câu từ vựng trong phần hoàn thành câu và đọc hiểu.  Phần đọc hiểu và điền từ nhẹ nhàng hơn so với đề thi THPT quốc gia 2018.

Đề thi tăng độ khó ở phần cấu trúc ngữ pháp và từ vựng ở phần hoàn thành câu, từ vựng ở phần tìm từ đồng nghĩa – trái nghĩa nhưng đọc hiểu và điền từ độ khó giảm so với đề thi THPT quốc gia 2018.

ĐỀ THI KIỂM TRA KHẢO SÁT LỚP 12 THPT NĂM HỌC 2019 MÔN TIẾNG ANH (MÃ ĐỀ 012)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that diifers from the other three in the position of the primary in each of the following questions.

Question 1.   A. objective          B. interpret   C. consequence   D. profession

Question 2.     A. miserable   B. questionable   C. criticize   D. inferior

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the otherthree in pronunciation in each of the following questions.

Question 3.     A. searched   B. practiced   C. subscribed   D. increased

Question 4.     A. adverb        D. advance   C. advertise   D.advance

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. If he______ill yesterday, he would have taken part in the football match.

     A. wouldn't be   B. weren't    C: hadn't been   D. hasn't been

Question 6. I am interested in______for the position of chief financial officer which was advertised in yesterday's Daily Post.

     A. asking       B. demanding   C. requesting   D. applying

Question 7. We are all too______of traditions in our modern world, but they can have a very strong impact on us.

     A. dismissing   B. dismissal   C. dismissed   D. dismissive

Question 8. Women are supposed to have a longer______than men.

     A. life expectancy   B. life expectation   C. live expect   D. life expected

Question 9. I assume that you are acquainted______this subject since you are responsible______writing the accompanying materials.

     A. with/ with   B. with/ for  

     C. to/ to   D. to/ for

Question 10.______,the meeting stops now. Pleas feel free to contact me if you have any further questions later.

     A, With no questions to ask   B. There being no question

     C. If no question asked   D. Without any question, so

Question 11. Sometimes people just focus on the______benefits without thinking of the environmental risks of certain economic activities.

     A. immediate     B. short - lived

     C. potential     D. long - term

Question 12. People should_____green lifestyle to help conserve the natural resources.

     A. adjoin   B. adapt   C. adopt   D. adjust

Question 13.______, cars are widely used as the most popular mode of transport in the United States.

     A. Regardless their high price     B. As though they are expensive

     C. Expensive as they are     D. But fot their high price

Question 14. He is______he has bought a lot of houses in this area.

A. so rich a man that     B. so a rich man that

C. as rich a man that     D. such rich a man that

Question 15. Their class,______is a prerequisite for microbiology, is so difficult that I would rather drop it.

     A. when     B.that     C. where    D. which

Question 16. “Don’t______to phone Mrs. Whiteman. I’ve already talked to her about the upcoming meeting held by board of the directors.” Said Mary.

     A. bother     B. mind     C. mention     D. concern

Question 17. Would you mind______these plates a wipe before putting them in the cupboard?

A. doing     B. giving     C.making     D. getting

Question 18. You should take regular exercise______ sitting in front of the television all day.

     A. except for     B. in spite of      C. without     D. instead of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) each of the following questions.

Question 19. Educators are complaining that students rely on social media so much that they lose the ability to think critically.

WY-0c depesnodcioanl media so much that they lose ri

     A. insist on       B. appear on

     C. depend on     D. decide on

Question 20. The issue of pay rise will 1oom large at this year's conference ss it is what all the attendees want to mention.

     A. be discussed     B. be improved

     C. become important     D. be avoided

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to Indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined words) in each of the following questions.

Question 21. If you are at a loose end this weekend, I will free you round the city.

     A. confident      B. reluctant

     C. free     D. occupied

Question 22. Adverse reviews in the New York press may greatly change the prospect of a new product on the market and lead to its failure.

     A. comfortable     B. favorable     C. complementary     D. additional

Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 23. The product that you bought at the lower price is the more inferior to the one that we sell at a slightly higher price.

     A. the more inferior     B. that you bought

     C. the one     D. at a slightly

Quistion 24. Digital clocks, however precise, dm cannot be perfectly accurate because the earth's rotation changes slightly over years.

     A. slightly     B. perfectly     C. they      D. the

Question 25. Because there were so few women in the early Western states, the freedom and rights of Western women were more extensive than Eastern ladies.

A. Because     B. so few women     C. Eastern ladies     D more extensive

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following questions.

Question 26. John and Jill are talking about Jill's trip.

                      Jack: "How was your trip to Denmark?"

                      Jill: "______. Everything was perfect."

     A. I couldn't dream about it     B. I couldn't be so sure .

     C. couldn't agree more     D. I couldn't feel better about it

Question 26. John and Tim are talking about future jobs

John: “What kind of job would you like?"

Tim: "____________”

     A. Any of them are OK      B. Anything to do with computers

     C. That will do                    D. Anytime after next week

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

Seeking a new life and hoping for a significant (28)______ in their standard of living,  foreign workers began flocking into Western Europe during the 1950s. In Britain, some of the first immigrants arriving from the West Indies and the Indian subcontinent were welcomed by brass bands, but the dream of a new, life soon (29)______ sour for many.

Attracted by the promise to earn good money and learn new skills, the reality they found was often one of low wages and, in many cases, unemployment. Some did not adapt (30) to life in a country of cold weather and discrimination. The (31)______of West Indian immigrants moved into the inner cities, areas that were already fraught with social tensions caused by poverty and poor housing. There were casts of open hostility towards the newcomers; riots (32)______ out in Notting Hill, West London in 1958, when gangs of white youths began taunting nmats.

However, despite the numerous difficulties they encountered, many foreign workers did manage to adjust to their new conditions, settling in their new adopted country and prospering. Their contribution had the effect of not only speeding up the pace of economic change in the postwar period, but also transforming Western Europe into a multiracial society.

Question 28.   A. switch   B. variation   C. modification   D. change

Question 29.   A. convened   B. turned   C transformed   D. went

Question 30.   A. easily   B. normally   C. closely   D. greatly

Question 31.   A. majority B. amount   C. major   D. number

Question 32.   A. came   B. broke   C. carried   D. started

Read the following passage and mark the letter A, B, C, orb your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

People appear to be born to compute. The numerical skills of children develop so early-and so inexorably that it is easy to imagine an internal clock of mathematical maturity guiding their growth. Not long after learning to walk and talk, they can set the table with impressive accuracy -one plate, one knife, one spoon, one fork, for each of the five chairs. Soon they are capable of noting that they have placed five knives, spoons and forks on the table and, a bit later, that this amounts to fifteen pieces of silverware. Having thus mastered addition, they move on to subtraction. It seems almost reasonable to expect that if a child were secluded on a desert island at birth and retrieved seven years later, he or she could enter a second-grade mathematics class without any serious problems of intellectual adjustment.

Of course, the truth is not so simple. This century, the work of cognitive psychologists has illuminated the subtle forms of daily learning on which intellectuel progress depends. Children were observed as they slowly grasped or, as the case might be, bumptd into concepts that adults take for granted, as they refused, for instance, to concede that quantity is unchanged as water Tours from a short stout glass into a tall thin one. Psychologists have since demonstrated that young children, asked to count the pencils in a pile, readily report the number of blue or red pencils, but must be coaxed into finding the total.

Such studies have suggested that the rudiments of mathematics are mastered gradually and with effort. They have also suggested that the very concept of abstract numbers the idea of a oneness, a twoness, a threeness that applies to any class of objects - is a prerequisite for doing anything more mathematically demanding than setting a table, and is itself far from innate.

Question 33. What does the passege mainly discuss?

     A. The use of mathematics in child Psychology

     B. The funamental concepts of mathematics that children must learn

     C. The development of mathematical ability in children

     D. Trends in teaching mathematics to children

Question 34. It can be inferred from the passage that children normally learn simple counting______.

     A. When they begin to be mathematically mature

     B. soon otter they learn to talk

     C. by looking at the clock

     D. after they reach second grade in school a inistAisir is closest in rneantilnighg ttoed

Question 35. The word “illuminated: is closest in meaning to_______

     A. clarified     B. lighted     C. accepted     D. illustrated

Question 36. According to the passage, when small children were asked to count a pile of red and blue pencils, they______.

     A. subtracted the number of red pencils from the number of blue pencils

     B. counted only the pencils of their favorite color

     C. counted the number of pencils of each color

     D. guessed at the total number of pencils

Question 37. Which of the following statements would the author LEAST agree with?

     A. Most people follow the same pattern of mathematical development.

     B. Mathematical development is subtle and gradual.

     C. Children learn to add before they learn to subtract.

     D. Children naturally and easily learn mathematics.

Read the following passage and mark the letter .A, B. C, or D on, your answer sheer to indicate the correct answer to each of the questions.

In the history of technology, computers and calculators were innovative aevelopments. They are essentially different from all other machines because they have a memory. This memory stores instructions and information. In a calculator, the instructions, are the various . functions of arithmetic, which are permanently remembered by the machine and canna be ltered:or added to:. The information consists of the numbers which are keyed in.

An electronic pocket calculator can perform almost instant arithmetic, A calculator requires an input unit to feed in numbers, a processing unit to make the calculation, a memory.unit, and an output unit to display the result. The calculator is powered by a small battery or by a panel of solar cells. Inside is a microchip that contains the memory and processing units and also controls the input unit, which is the keyboard, and the output unit, which is the display.

The input unit has keys for numbers and operations. Beneath the keys is, a printed circuit board containing a set of contacts for each kcy. Pressing a key closes the contacts and sends a signal along a pair of lines in the circuit board to the processing unit, in which the binary code for. that key is stored in the memory. The processing unit also sends the code to the display. Each key is connected by a different pair of lines to the processing unit, which repeatedly checks the lines to fmd out when a pair is linked by a key.

The memory unit stores the arithmetic instructions for the processing unit and holds thee temporary results that occur during calculation. Storage cells in the memory unit hold, he the codes for the keys that have been pressed. The number codes, together with the operation code for the plus key, are held in temporary cells until the processing unit requires them.

When the equal key is pressed, it sends a signal to the processing unit. This takes the operation code – for example addition – and the two numbers being held in the memory unit and perform the operation on the two numbers. After the addition is done, the result goes to the decoder in the calculator's microchip. This code is then sent to the liquid crystal display unit, which shows the result, or output, of the calculation.

Question 38. What is the main purpose of the passage?

A. To explain how a calculator works

B. To summarize the history of technology

C. To discuss innovative developments in the technology

D. To compare computers and calculators with other machines

Question 39. What can be inferred about mdachines that are not calculators or computers?

     A. They have simple memory and processing units

     B. They cannot store information in a memory

     C. They are less expensive than computers

     D. They are older than computers. an computers.

Question 40. The word "innovative" in paragraph 1 could but replaced by______.

     A. recent     B. important    C. complicated     D. revolutionary

Question 41. In what part of the calculator are the processing and memory units?

     A. The output unit     B. The microchip     C. The battery     D. The solar cells

Question 42. According to the passage, one function of the memory unit is______.

     A. to send codes to the display unit

     B. to store temporary results during calculation

     C. to alter basic arithmetic instructions

     D. to control the keyboard

Question 43. The word "This" in paragraph 5 refers to______

     A. the plus key

     B. the processing unit

     C. the equal key

     D. the memory unit

Question 44. The word "contacts" in paragraph 3 is closest in meaning to______

     A. connections     B. locations     C. commands     D. codes

Question 45. Which of the following statements is NOT TRUE about calculators?

     A. Sending codes takes place only in the memory unit of a calculator.

     B. Calculators require 'a lot of instructions to operate quickly.

     C. Calculators and computers have a memory.

     D. Pressing a key activates a calculator.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 46. Many people think that Steve stole the money.

     A. It was Steve who stole the money;

     B. Steve is thought to have stolen the money. 

     C. The money is thought to be stolen by Steve.

     D. Many people think that the money is stolen by Steve.

Question 47. Right after the boy got out of his house, it started to rain heavily.

     A. It had rained heavily before the boy got out of his house.

     B. Not until it started to rain heavily did the boy got out of his house.

     C. No sooner had the boy got out of his house than it started to rain heavily.

     D. Hardly had it started to rain heavily when the boy got out of his house.

Question 48. "Have a drink!" said Mr Smith.

     A. Mr Smith asked me for a drink.

     B. Mr Smith offered me a drink.

     C. Mr Smith recommended me with a drink.

     D. Mr Smith said that I should have a drink.

Mark the letter A B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49. The children were attracted by the show.

     A. The children attracted by the show which was performed by the animals. .

     B. Performing by the animals, the show attracted the children.

     C. The children were attracted by the show to have been performed by the animals

     D. The children were attracted by the show performed by the animals.

Question 50. There are few passengers. The coach to Dover will still leave on schedule.

     A. The coach to Dover would be going to depart soon even if there weren't many people on it.

     B. The coach planned to going to Dover only Carries a small number of passengers.

     C. Despite having few passengers, the coach to Dover will still leave as planned.

     D. Even though the coach for Dover leaves now, there won't be few people travelling on it.

Đáp án mã đề 012:

1. C

11. A

21. D

31. A

41. B

2. D

12. C

22. B

32. B

42. B

3. C

13. C

23. A

33. C

43. B

4. D

14. A

24. C

34. B

44. A

5. C

15. D

25. C

35. A

45. A

6. D

16. A

26. D

36. C

46. B

7. D

17. B

27. B

37. A

47. C

8. A

18. D

28. D

38. A

48. B

9. B

19. C

29. B

39. B

49. D

10. C

20. C

30. A

40. D

50. C

Xem video hướng dẫn:

 

 

Vân Anh